LightWeb
Straumbotn Gård og Gårdsmeieri, oster, is, overnatting
LightWEB
Startside

                    

LightWeb
LightWeb
Om oss

Inger-Anne og Geir Håkon kjøpte Straumbotn Gård i 1999, en gård som har vært i drift fra før 1650-tallet. Beliggenheten er ved en fjord; Straumen. Gården navn er Straumbotn og arealet strekker seg fra fjordens botn til oppi fjellheimen over Straumen. En perfekt beliggenhet for oss som liker å være ute i naturen. Det er fine fiske- og turmuligheter både i fjord og på fjell.

Gården ligger ved Blå Vegen 2,5 mil vest for Polarsirkelbyen Mo i Rana i Nordland Fylke. Kort avstand til bynære strøk og dessuten til vakre Helgelandskysten.

På gården produseres det melk og kjøtt og i 2005 ble det etablert et eget gårdsmeieri hvor vi lager oster. I 2011 startet vi med produksjon av Arctic Gårds-is. Ideen er å bruke mest mulig grad av lokale råvarer i iskremen. I Meieristua finnes det et eget gårdsutsalg/butikk hvor det også er plass til ca. 20 gjester.

Gårdens eldste byggning, et Nordlandshus anno 1750 Straumbotnstua, leier vi ut. Huset er utstyrt for selvhushold og har ti sengeplasser.

Det finnes mange forskjellige dyreslag på Straumbotn Gård. Kuene er av rase Norsk Rødt Fe (NRF) og er den vanligste storferasen på melk som blir benyttet i Norge. Videre har vi sauer og da i hovedsak Villsauer en hardfør og gml. urrase i Norge. Vi har også noen Dalasauer som har etablert seg fint i Villsauflokken. Om sommeren er sauene på fjellet hvor de beiter av uter, gress og lau som befinner seg på fjellene her. Vår flokk har tilholdssted på 550 m.o.h., der trives de best. Gjennom sommerhalvåret har vi mange fine turer på fjellet for å se til sauene våre. Trivelige turer.

Hester har vi også; Vesla en Fjording og Pelle som er Varmblodstraver.

Klappedyr: Høner, kaniner, katt og hunder.

 
LightWeb

Straumbotn Gård


K o n t a k t p e r s o n
Inger-Anne Høgseth

A d r e s s e
Nesnaveien 832, N-8725 Utskarpen

T e l e f o n
+47 99 25 97 03

W e b s i d e
www.straumbotn.noE - p o s t
post@straumbotn.noTilbakemeldingerFacebook
© LightWeb